Een heerlijk maandagmorgen recept voor snelle Nutella vlecht broodjes. Geen gedoe met deeg dat moet rijzen of lange wachttijd maar binnen een half uur zijn ze klaar!
Voor dit recept gebruiken we namelijk; bladerdeeg. In combinatie met de Nutella smaakt dit hemels én ziet het er leuk uit.
Bereidingstijd: 15min en 15 minuten bakken
Benodigdheden:
- Nutella
- 2 rollen vers bladerdeeg
- Een ei
- Een eetlepel melk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol beide plakken bladerdeeg uit.
- Bestrijk een plak met de nutella.
- Leg de andere plak eroverheen en druk de randjes voorzichtig aan.
- Snijd repen van ongeveer 1cm breed.
- Pak 3 repen en maak deze aan de bovenkant vast.
- Vlecht dit tot aan de onderkant en maak de onderkant vast.
- Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk de vlechten met een geklutst ei (met een eetlepel melk) en bak voor 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer eventueel met wat poedersuiker.