Mini quiches lorraine

De quiche lorraine, wie kent het niet? Gemaakt met kaas en spekjes. Deze mini versie ervan is heerlijk bij een borrel, high tea of een feestdag. Je kan ze ook makkelijk meenemen en even opwarmen.

Bereidingstijd: 10-15 min en 25min. Bakken

Benodigdheden voor 12 stuks:

  • 12 plakjes hartige taart deeg of zelfgemaakt deeg
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram crème fraîche
  • Peper
  • 150 gram spekjes
  • 1 kleine ui
  • Muffinvorm

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui in blokjes, bak de spekjes uit in een droge pan en voeg op het laatst de ui nog toe om even mee te bakken. Laat het uitlekken.
  2. Vet de muffinvorm in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Vul de muffinvormpjes met in elk vormpje een plakje deeg. Je kan de randjes eraf snijden of eraan laten. Ik heb ze eraf gesneden.
  4. Kluts de eieren los met de crème fraîche. Voeg de peper en kaas toe en roer door. Voeg als laatst de spekjes en ui toe en roer door.
  5. Vul elk vormpje 2/3 met het ei mengsel. Eventueel kun je op de bovenkant nog iets extra geraspte kaas strooien.
  6. Zet in de oven voor 25-30 minuten bakken. (verschilt per oven)
  7. Warm zijn ze het lekkerst, eventueel nog even 5 minuten opwarmen voor het serveren.

Eet smakelijk.