Stoofpotje

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 800 gram riblappen
  • 3 of 4 wortelen of penen
  • 2 uien
  • Eetlepel margarine of bakboter
  • 2 blaadjes laurier
  • Blokje runderbouillon
  • Eetlepel ketchup
  • Eetlepel ketjap
  • Eetlepel mosterd
  • ½ fles bockbier
  • Azijn
  • Eventueel suiker

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de ui in stukjes. Snijd de wortelen in plakjes.
  2. Verwarm in een pan met dikke bodem de margarine of bakboter. Voeg het vlees toe zodra de boter gestopt is met bubbelen.
  3. Bak het vlees rondom goed aan. Zo schroeit het vlees dicht.
  4. Voeg de uien toe en bak dit ook even mee.
  5. Los het bouillonblokje op in 250ml gekookt water.
  6. Voeg de bouillon, ketchup, ketjap, mosterd, bockbier en laurierblaadjes toe. Zorg dat het vlees net onder staat. Als dit niet zo is voeg dan nog wat bockbier toe.
  7. Roer alles goed door en zet op laag vuur.
  8. Voeg de wortelen toe. Laat dit minimaal 4 uur stoven onder af en toe doorroeren.
  9. Proef het vlees en voeg azijn en suiker toe naar smaak. Laat nog even stoven.
  10. Het lekkerst is om het stoofpotje de volgende dag te eten, zo hebben de smaken goed in elkaar kunnen werken. Verwarm het vlees dan nog een halfuurtje onder zacht stoven.
  11. Serveer met bijvoorbeeld patat en stoofpeertjes.