Broccoli ovenschotel

Bereidingstijd: 20 minuten en 30 minuten in de oven

Benodigdheden voor 2-3 personen:

  • 1 broccoli
  • Een zakje minikrieltjes (450/500 gram)
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 150 gram geraspte kaas
  • Twee eetlepels paneermeel
  • 25 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 200 ml melk
  • 50 ml crème fraîche
  • Een eetlepel paprikapoeder
  • Een theelepel kerriepoeder
  • Een theelepel gehaktkruiden
  • Een teentje knoflook, uitgeperst
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de broccoli in kleine stronkjes en kook/stoom deze 4 minuten voor.
  2. Bak het gehakt rul met de ui. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder en het teentje knoflook toe. Roer even door.
  3. Voeg de krieltjes en de broccoli toe en roer om. Zet het vuur uit en zet even aan de kant.
  4. Pak een sauspannetje en laat de boter hierin smelten. Voeg de bloem toe en laat even garen. Voeg dan de melk en crème fraîche toe. Als het kookt kun je 100 gram geraspte kaas toevoegen. Blijf doorroeren tot het een gladde saus is.
  5. Doe het gehakt, broccoli en aardappelmengsel in een ovenschaal. Giet hierover de kaassaus en roer even om.
  6. Strooi op de bovenkant van de schotel nog wat kaas en de eetlepels paneermeel, voor een lekker krokant korstje.
  7. Bak de ovenschotel op 200 graden, 30 minuten tot het korstje mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!