De lekkerste gehaktbal ooit!

De allerlekkerste gehaktbal die je ooit zult eten!

Bereidingstijd: 40 minuten en een uur rusten

Benodigdheden voor 4 gehaktballen:

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • Een eetlepel ketjap
  • Een eetlepel Hela curry gewürz
  • Een theelepel mosterd
  • Een theelepel paprikapoeder
  • Een theelepel peper/knoflook (pepermix)
  • Een theelepel aromat/vegeta of zout (vegeta is kruiden wat je bij de Turkse winkel kunt halen, gedroogde groentes, zout en kruiden)
  • Een theelepel gehaktkruiden met uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Eventueel: Paneermeel
  • Een eetlepel margarine of bakboter

 

Bereidingswijze:

  1. Meng de gehakt de ui en alle kruiden en sauzen.
  2. Het gehakt is goed als het niet meer plakt aan de handen. Plakt er nog gehakt aan je handen: Voeg een theelepel paneermeel toe. Doe dit tot het niet meer plakt.
  3. Verdeel het gehakt in 4 ballen en rol er ronde ballen van.
  4. Zet de gevormde gehaktballen een uur in de koelkast.
  5. Verwarm een koekenpan met de margarine of boter en leg de gehaktballen hierin. Bak de gehaktballen rondom aan en zet dan het vuur laag.
  6. Laat de gehaktballen rustig garen (dit duurt ongeveer 30 minuten) onder af en toe omrollen.

Eet smakelijk!