Risotto met kip en champignons

Bereidingstijd: 30-35 minuten

Benodigdheden:

  • 250 gram risottorijst arborio
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 gram champignons/paddestoelen
  • 1 groot stuk kipfilet (ongeveer 200 gram)
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 liter water

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden en roer om.
  3. Maak een bouillon van de 2 bouillonblokjes met ruim een liter water. Laat dit zachtjes doorkoken, ook tijdens het toevoegen van de bouillon aan de risotto.
  4. Verhit in een hapjespan de roomboter met olie. Als dit gesmolten is voeg je de ui toe en bak dit tot het glazig is. (ongeveer 2 minuten)
  5. Voeg de knoflook toe en roer even om. Voeg nu de rijst toe. Roer goed om. Laat een minuut mee bakken.
  6. Voeg dan de wijn toe en laat dit 2 minuten koken op matig vuur onder goed doorroeren.
  7. Voeg nu de eerste soeplepel bouillon toe. De bouillon moet kokendheet zijn zodat de risotto niet afkoelt. Zorg dat alle rijst onder staat, anders nog iets bouillon toevoegen.
  8. Blijf goed doorroeren. Als de bouillon verdampt is kun je de volgende lepel bouillon toevoegen, ga hiermee door tot de risotto nét niet gaar is. (dit duurt 20-30 minuten) Ik had niet alle bouillon nodig, ik gebruikte ongeveer 800 ml. Proef zelf wanneer de risotto bijna gaar is, smeuïg van buiten.
  9. Ondertussen bak je in een andere koekenpan met een klein beetje olie de kip met champignons gaar.
  10. Voeg de kip met champignons toe aan de risotto. Roer door.
  11. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat dit even smelten.

Tip: Blijf bij de pan en blijf goed doorroeren, dit is het geheim van goede risotto.

Serveer de risotto eventueel met nog wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!