Tortellini met roomsaus

Bereidingstijd: 25-30min.

Benodigdheden:

  • 220 gram tortellini naar keus
  • 200 gram hamblokjes
  • Een ui, fijngesneden
  • 250 gram champignons in partjes gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 100 ml melk
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini zoals op de verpakking staat beschreven.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt. Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot het een mooie gebonden saus is. Voeg eventueel peper en zout toe.
  3. Bak in een koekenpan met een beetje bakboter de hamblokjes, ui en champignons aan.
  4. Roer, als de hamblokjes en champignons een mooie kleur hebben, de tortellini en de roomsaus er door heen.
  5. Schep het op een mooi bord en garneer met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.