Champignonsaus… Zo veelzijdig en lekker. Hij stelt nooit teleur.
Je kan het voor veel gebruiken; over een stukje vlees, bij rijst of aardappelen of door de pasta. Je kan deze saus ook gebruiken als ragout, doe dan maar 250ml melk of slagroom erbij. Zo heb je een dikkere ragout.
Deze saus is ongeveer voor 2 á 3 personen.
Bereidingstijd: 15min
Benodigdheden voor 400 gram/400 ml saus:
- 100 gram champignons
- Half blokje paddenstoelen bouillon (ik gebruikte van maggi)
- 25 gram roomboter
- 25 gram bloem
- 300 ml melk of slagroom (slagroom voor een roomsaus)
- Een theelepel bakboter
- Een beetje peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de champignons in plakjes.
- Pak een steelpannetje en doe hier de bakboter in. Laat dit warm worden, als de bubbels weg zijn kun je de champignons even aanbakken. Dit doe je ongeveer een minuut. Haal de champignons dan uit de pan en zet even opzij.
- Doe de roomboter in de pan en laat dit smelten. Als dit gesmolten is mag de bloem erbij. Dit moet even garen, ongeveer een minuut. Roer wel goed door met een garde.
- Als de bloem gegaard heeft kun je het halve bouillon blokje toevoegen en de melk of slagroom.
- Laat dit, onder goed doorroeren, koken. Zodra het kookt kun je de gebakken champignons toevoegen. Roer dit goed door.
- Laat een minuut koken en dan is de saus klaar om geserveerd te worden.
- Serveer met een beetje peterselie.