Gezonde kwarktaart met perzik

Een gezonde kwarktaart waar je mee kunt variëren met je lievelingsfruit. Ik gebruik perziken maar je kunt het ook met bijvoorbeeld aardbeien of frambozen maken.

Bereidingstijd: 1 uur – 1,5 uur en 5 uur opstijven.

Benodigdheden:

 • 150 gram haverkoekjes
 • 75 gram roomboter
 • 500 gram naturel kwark
 • 9 gelatineblaadjes
 • 2 grote blikken perziken op sap
 • Naar smaak eventueel zoetstof druppels toevoegen
 • Springvorm 18 centimeter (een vorm van 24cm kan ook, dan wordt de taart lager. Of je moet de ingrediënten verdubbelen.

 

Bereidingswijze:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen licht in met wat boter of bakspray.
 2. Maal de haverkoekjes fijn in een keukenmachine of in een zakje met een deegroller. Zorg dat alle grote stukken fijngemalen zijn. Doe de kruimels in een kom.
 3. Smelt de boter in een pannetje. Roer de boter bij de kruimels in de kom en roer even door.
 4. Doe de fijngemalen koekjes in de springvorm en verdeel dit over de bodem. Druk goed aan met een lepel of je handen. Zet even in de koelkast.
 5. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
 6. Snijd een half blik van de perziken in kleine stukjes en doe dit in een grote kom. Voeg hier de kwark aan toe en roer goed door. Je kan nu ook nog wat sap van de perziken toevoegen als je dit lekker vind. Als je niet zo gek bent op naturel kwark, kun je er nog wat zoetstof druppels aan toevoegen.
 7. Knijp 6 gelatine uit en doe de blaadjes samen met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
 8. Schenk de gesmolten gelatine bij het kwark/perzik mengsel. Stort de vulling in de taartvorm en laat minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
 9. Als de taart is opgesteven kun je de bovenkant maken: Maak een puree van de andere helft perziken.
 10. Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Als dit soepel is kun je dit met 3 eetlepels water verwarmen in een steelpannetje, laat niet koken! Roer dit door de perzik puree.
 11. Stort de perzikpuree met gelatine op de taart en laat minimaal 2 uur opstijven.
 12. Laat de perziken uit de 2e blik uitlekken. Snijd de perziken aan plakjes zodat je er een mooie bloem van kan maken.
 13. Begin aan de buitenkant van de taart door een rondje te maken met de smalle kant naar binnen. Leg elk plakje iets over elkaar heen. Ga zo door tot je in het midden bent. (let op dit kan wat schuiven doordat je het niet vast legt. Als je het vast zou willen leggen moet er een afdekgelei over.)
 14. Serveer de taart op een mooie taartschaal en geniet ervan.