Kip in ketjapsaus

Deze lekkere kip in ketjapsaus is onweerstaanbaar lekker en gezond door de groentes die je erdoor doet.

Het lekkerst voor deze saus is om de kip een nacht te marineren. Lukt dit niet dan is een uur marineren ook voldoende.

Bereidingstijd: 15min en minimaal een uur marineren

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 100 gram wortel
  • 100 gram prei
  • 1 rode paprika
  • 100 ml ketjap
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maïzena

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes. Marineer dit minimaal een uur, het liefst een hele nacht, met een eetlepel olie, de ketjap, knoflook en sambal.
  2. Snijd de groentes in kleine blokjes.
  3. Verhit een koekenpan met een eetlepel olie.
  4. Bak de kipfilet rondom aan en zet het vuur lager. Laat langzaam garen.
  5. Zodra de kip bijna gaar is kun je de groentes toevoegen. Roer dit door elkaar.
  6. Roer een theelepel maïzena met 2 theelepels water door elkaar en voeg bij de saus. Laat dit even meekoken. Roer de saus door.
  7. Serveer met bijvoorbeeld mihoen of dunne mie met prei en wortel en mini loempiaatjes.