Paella met kip en chorizo

Tijdens onze vakantie in Frankrijk waren er verschillende foodtrucks die dit gerecht serveerden; paella met kip en chorizo. Dit wilde ik thuis graag ook uitproberen met een fantastisch resultaat. De smaak is heerlijk en het is snel op tafel. Serveer de paella in de pan op tafel, iedereen kan dan zelf opscheppen wat het zo gezellig maakt.

Bereidingstijd: 35min

Benodigdheden voor 3 – 4 personen:

  • 250 gram paellarijst
  • 1 grote ui
  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • 1 teen knoflook
  • Een grote hand tuinerwtjes (diepvries)
  • Een potje saffraan (0,05gram)
  • 150 gram chorizo
  • 150 gram kipfilet of kippendij
  • 1 eetlepel kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel paprika poeder
  • ½ blokje kippenbouillon
  • Peper en eventueel zout

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de chorizo en kip in blokjes.
  2. Bak de stukjes chorizo 5 minuten aan in een droge, grote hapjespan of wok. Schep de chorizo op een bord en bak de kipfilet in het vet van de chorizo. Schep dit ook uit de pan en zet even opzij.
  3. Maak een bouillon van 500ml kokend water (hoeveelheid water is afhankelijk van welke paellarijst je koopt, zie hiervoor de verpakking.) en het halve kippenbouillon blokje.
  4. Snijd de ui en paprika’s in blokjes.
  5. Zet de hapjespan of wok weer aan en fruit de ui hierin. Als de ui glazig begint te worden kun je de paprika toevoegen, de knoflook uitpersen en ook toevoegen. Bak dit 2 minuten op hoog vuur.
  6. Voeg nu de rijst toe, bak een minuut mee. Daarna kun je de saffraan en bouillon toevoegen. Zet het vuur zacht en laat zachtjes koken, met af en toe doorroeren, totdat de rijst al het water heeft opgenomen. (dit duurt ongeveer 15 minuten) Mocht het water op zijn maar de rijst nog niet gaar, voeg dan nog een klein beetje water toe. Wees hier voorzichtig mee, dat het niet te nat wordt.
  7. Als al het water opgenomen is en de rijst bijna gaar is voeg dan de paprikapoeder en kurkuma toe. Daarna kun je de chorizo en kip erbij doen. Roer dit goed door.
  8. Doe de tuinerwtjes erbij en roer door.
  9. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

Serveer eventueel met wat citroensap.