Nachoschotel met guacamole

Een heerlijke schotel voor bij de borrel.

Bereidingstijd: 20-25 min

Benodigdheden:

  • 100-150 gram tortillachips in je favoriete smaak
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 gram kipfilet of kippendij
  • Een ui
  • Een paprika
  • 100 gram zure room of crème fraîche
  • 50 – 100 gram guacamole (recept hieronder)
  • Kipkruiden
  • Ovenschaal

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet of kippendij in kleine stukjes en bestrooi dit royaal met kipkruiden. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes. Bak de kip rondom aan in een koekenpan en bak dan de ui en paprika mee voor 5 minuten.
  3. Verdeel de helft van de nacho’s in de ovenschaal. Verdeel hier wat ui, paprika, kip, zure room en guacamole over. Dek af met de rest van de nacho’s en schep de overige ui, paprika, kip, zure room of crème fraîche en guacamole erop. Verdeel dit over de ovenschotel.
  4. Bestrooi alles met de kaas en bak het 10 minuten in het midden van de oven.
  5. Serveer direct en eet smakelijk!

 

Recept voor guacamole:

  • 2 avocado’s
  • Een teentje knoflook
  • Een kleine tomaat
  • Een mespunt chili vlokken
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout naar smaak

 

  1. Snijd de avocado’s in de lengte door en verwijder de pit (dit doe je het makkelijkst door er een mes in te zetten, dan kun je de pit al draaiend verwijderen.)
  2. Snijd de avocado’s in kleine blokjes.
  3. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  4. Pel het teentje knoflook en doe alles in een bakje/maatbeker en pureer dit met een staafmixer.
  5. Voeg naar smaak citroen, peper en zout toe.