Saté

Deze foto kennen jullie waarschijnlijk al van mijn bami recept. Nu heb ik het recept voor de lekkerste, zelfgemaakte saté voor je! Veel lekkerder dan satéstokjes uit de supermarkt.

Bereidingstijd: 20 minuten en minimaal een uur marineren (liever een hele nacht)

Benodigdheden voor 6 spiesjes:

  • 1 groot stuk kipfilet of varkenshaas
  • 1 ui
  • 3 flinke eetlepels ketjap
  • Een eetlepel olie
  • Een eetlepel basterdsuiker
  • Twee teentjes knoflook, uitgeperst
  • Een theelepel paprikapoeder
  • Een theelepel knoflookpoeder
  • Een theelepel laos
  • Eventueel een klein theelepeltje djahé (gemalen gember)
  • Eventueel wat sambal
  • Een theelepel bakboter

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui in grove stukken. Maal deze fijn met een foodprocessor of hakmolentje.
  2. Snijd de kipfilet of varkenshaas in gelijke stukken.
  3. Meng in een bakje de ketjap met de olie, suiker en alle kruiden.
  4. Voeg de ui hieraan toe. Roer goed om.
  5. Voeg de kipfilet of varkenshaas toe en roer om zodat om alle stukjes kip marinade zit.
  6. Het lekkerst is om de marinade een nacht/de hele dag in de koelkast te laten staan, maar als je hier geen tijd voor hebt, minimaal een uur marineren.
  7. Rijg de gemarineerde kipfilet of varkenshaas aan stokjes.
  8. Verhit een klein beetje bakboter in een grote koekenpan. Leg de spiesjes erin en zet het vuur middelhoog.
  9. Draai de stokjes af en toe om. Het duurt ongeveer 10 minuten voor de spiesjes gaar en mooi bruin is.
  10. Serveer bij bijvoorbeeld bami of nasi met satésaus.

 

Als je de kip gemarineerd hebt, kun je het ook invriezen. Dan hoef je het de volgende keer alleen nog maar aan stokjes te rijgen en klaar is je saté.