Appel rolletjes

Heb je veel zin in appeltaart, maar geen zin in lang wachten tot hij gaar is of veel appels schillen? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Snel klaar en het smaakt naar appeltaart.

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 6 rolletjes:

  • 1 appel
  • Een theelepel kaneel
  • Een theelepel suiker
  • Een grote eetlepel rozijnen
  • 6 plakjes filodeeg
  • 50 gram boter gesmolten (margarine of roomboter)

 

Bereidingswijze:

  1. Indien je diepvries filodeeg gebruikt: laat ontdooien volgens verpakking. (bij de Turkse winkel heb je vaak ook filodeeg, deze is makkelijker verwerkbaar)
  2. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Wel ondertussen de rozijnen in een laagje gekookt water.
  3. Meng de appelstukjes, kaneel, suiker en rozijnen door elkaar.
  4. Pak een plakje filodeeg. Smeer het plakje in met wat gesmolten boter.
  5. Schep wat stukjes appel op het plakje filodeeg en rol hem een stukje op. Vouw de randen naar binnen zodat het rolletje dicht zit. Rol hem dan verder. Smeer aan het eind nog iets boter zodat het vastplakt.
  6. Doe dit met alle rolletjes en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier, met de lijn naar beneden.
  7. Smeer de bovenkant van alle rolletjes in met boter.
  8. Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot ze bruin zijn.
  9. Het lekkerst zijn ze warm en eventueel bestrooid met wat poedersuiker.