Stamppot rauwe andijvie

Rauwe andijvie stamppot

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 4 grote kruimige aardappelen of 6 kleine
  • 200 gram spekreepjes
  • 200-300 gram gesneden andijvie
  • 50 ml melk
  • Een eetlepel boter

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Spoel ze af en kook de aardappelen in een laagje water gaar. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  2. Bak ondertussen de spekjes knapperig en bruin
  3. Als de aardappelen gaar zijn: giet af en laat op laag vuur even uitstomen. Giet dan de melk en boter erbij zodat dit verwarmd wordt.
  4. Zet het vuur uit en stamp de aardappelen.
  5. Roer de spekjes erdoorheen.
  6. Voeg handje voor handje de andijvie toe, roer door totdat er genoeg andijvie in zit. Zet nog even op het vuur en roer door.
  7. Serveer met een lekker stukje vlees of vleesvervanger en eventueel jus.

Morgen komt het recept van de gehaktbal online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *