Pasta aglio olio

Pasta aglio olio, Aglio betekend knoflook en olio betekend olie. Een heerlijk simpel gerecht. Ik maak het zelf regelmatig klaar. Lekker makkelijk. Vaak voeg ik er nog champignons en spinazie aan toe voor wat extra groente. Je kan er ook een salade bij serveren.

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 450 gram spaghetti
  • 5 tenen knoflook, uitgeperst of fijngesneden
  • 50-75 ml olijfolie
  • Eventueel een Spaanse peper

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking.
  2. Pers de knoflook tenen uit of snijd ze fijn.
  3. Indien je er een Spaanse peper doorheen doet: Haal de zaadjes eruit en snijd in fijne plakjes.
  4. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Zet het vuur zacht en voeg de knoflook toe. Laat dit ongeveer 5 minuten meebakken, maar zorg dat het niet verbrand. De knoflook mag iets kleuren, maar niet bruin worden.
  5. Voeg de spaghetti toe. Eventueel nu de Spaanse peper toevoegen. Roer om en serveer op een mooi pastabord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *