Varkenshaas met champignonsaus

De kerst is alweer in zicht. Daarom heb ik alvast een heerlijk feestelijk recept voor jullie. De varkenshaas schroei ik dicht in de pan, waarna ik hem in de oven rustig verder laat garen.

Bereidingstijd: 20 minuten en 30 minuten in de oven

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 varkenshaas
  • Een eetlepel roomboter
  • Peper en zout
  • Champignonsaus volgens dit recept

 

Bereidingswijze:

  1. Leg de varkenshaas een half uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden met een ovenschaal erin, zodat deze verwarmd word.
  3. Dep de varkenshaas droog en strooi er wat zout en peper overheen.
  4. Verhit in een koekenpan de eetlepel roomboter.
  5. Leg de varkenshaas in de gesmolten boter en beweeg hem door de pan. Draai om zodat alle kanten van de varkenshaas dichtgeschroeid zijn.
  6. Leg de varkenshaas in de verwarmde ovenschaal.
  7. Laat de varkenshaas tussen de 15 en 30 minuten garen in de oven. (ik had een vrij dikke varkenshaas, deze duurde wel 30 minuten. Bij een dunne varkenshaas volstaat ongeveer 15 minuten.)
  8. De varkenshaas mag rosé zijn, maar niet meer rood.
  9. Snijd de varkenshaas in mooie plakken en serveer met de champignonsaus

Ik serveerde er nog stoofpeertjes en aardappelkroketjes bij.