Uiensoep

Met dit koude weer heb ik altijd veel zin in een lekker warm soepje. Heerlijk voor de lunch of als voorgerecht bij het avondeten.

Dit keer maakte ik een uiensoep. Heerlijk!

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor 4 koppen soep:

  • 8 grote uien
  • Twee eetlepels boter
  • een teentje knoflook
  • een blokje runderbouillon
  • een flinke eetlepel bloem
  • 800 ml gekookt water
  • Peper en eventueel zout

 

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken of halve ringen.
  2. Verhit in een grote pan de boter. Zet het vuur zacht en voeg de uien toe. Deze moeten heel langzaam bruin worden en bakken. Dit kan wel 30 minuten duren. Roer af en toe om.
  3. Als de uien bruin zijn: Voeg het teentje knoflook toe, uitgeperst of fijngesneden. Voeg ook de flinke eetlepel bloem toe en laat dit even garen. Roer af en toe om. (ongeveer 2 minuten)
  4. Voeg het blokje runderbouillon toe en het gekookte water. Roer dit goed door en schraap over de bodem voor die lekkere uiensmaak.
  5. Laat dit rustig pruttelen voor 10 minuten, af en toe doorroeren.
  6. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Serveer met een kaasbroodje.