Ovenschotel met gehakt, groente en een bladerdeeg dakje

  

Ovenschotel met gehakt, groente en een bladerdeegdakje

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram wokgroente naar keuze
  • Een ui
  • 300 gram gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • Een theelepel kerriepoeder
  • Een theelepel paprikapoeder
  • Een teentje knoflook, uitgeperst of fijngesneden
  • Peper en zout of aromat
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • Een geklutst ei

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui.
  2. Bak het gehakt rul en voeg de ui toe. Voeg alle kruiden en knoflook toe en roer door.
  3. Voeg de groente toe en bak voor een minuut mee.
  4. Begin de ovenschotel te vullen: Eerst een laag gehakt/groente, de helft van de geraspte kaas en een laagje aardappelschijfjes. Dan weer een laagje gehakt/groente, de andere helft geraspte kaas en de aardappelschijfjes.
  5. Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar. Leg dit op de ovenschotel en snijd er een paar lijnen in zodat er vocht kan ontsnappen.
  6. Smeer wat geklutst ei op het bladerdeeg voor een mooi glanslaagje.
  7. Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin en gaar.

Smakelijk!