Deze ovenschotel maakten mijn ouders vroeger al. Nu ik samen woon staat hij hier ook geregeld op tafel en vinden we het heerlijk.
Bereidingstijd: 30min en 30min in de oven
Ingrediënten voor 4 personen:
– een klein zakje tortellini (220 gram)
– 100 gram spekreepjes
– 200 gram half om half gehakt
– een broccoli, in roosjes
– 1 ui, fijngesneden
– 25 gram roomboter
– 25 gram bloem
– 250ml melk
– 150 gram geraspte kaas
– peper
Bereidingswijze:
- Zet een pan met ruim voldoende water op om de tortellini 7 á 8 minuten voor te koken, zodra het water kookt giet je de tortellini er in.
- Zet een pan met water op om de broccoli een 4 á 5 minuten voor te koken.
- Bak de spekjes knapperig en bruin. Zet even opzij.
- Bak het gehakt rul, voeg de ui eraan toe. Voeg de afgegoten broccoli eraan toe en roer om.
- Roer de spekjes door het gehakt, ui en broccoli mengsel.
- De tortellini na 8 á 9 minuten afgieten en leg de tortellini in een ovenschaal. Voeg hierbij het gehakt, ui en broccoli mengsel. Roer dit alles even voorzichtig om in de ovenschaal.
- Nu ga je de kaassaus maken: Leg de boter in een pannetje en laat smelten.
Als de boter gesmolten is het bloem toevoegen en even laten garen.
Voeg dan de melk toe en roer door. Wanneer dit mengsel dikker begint te worden kun je de kaas en peper toevoegen, eventueel naar smaak nog zout toevoegen.
Blijf dit doorroeren tot de saus een mooie dikte heeft.
- Giet de saus bij het mengsel in de ovenschaal en roer om, zodat overal wat saus zit.
- Strooi nog wat kaas over de bovenkant van de schotel.
- Zet de ovenschaal in de oven, 30 minuten op 200 graden.
Eet smakelijk!