Rauwe andijvie stamppot
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor 2 personen:
- 4 grote kruimige aardappelen of 6 kleine
- 200 gram spekreepjes
- 200-300 gram gesneden andijvie
- 50 ml melk
- Een eetlepel boter
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Spoel ze af en kook de aardappelen in een laagje water gaar. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
- Bak ondertussen de spekjes knapperig en bruin
- Als de aardappelen gaar zijn: giet af en laat op laag vuur even uitstomen. Giet dan de melk en boter erbij zodat dit verwarmd wordt.
- Zet het vuur uit en stamp de aardappelen.
- Roer de spekjes erdoorheen.
- Voeg handje voor handje de andijvie toe, roer door totdat er genoeg andijvie in zit. Zet nog even op het vuur en roer door.
- Serveer met een lekker stukje vlees of vleesvervanger en eventueel jus.
Morgen komt het recept van de gehaktbal online!