Snelle salade van komkommer, tomaat en bosui

Makkelijke salade, die binnen 10 minuten op tafel staat. Desondanks smaakvol.

Serveer bijvoorbeeld bij een broodje hamburger of lasagne.

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor 2 personen:

  • Een kwart komkommer
  • 10 cherry tomaatjes of snoeptomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • Salade kruiden (silvo)
  • Twee eetlepels azijn
  • Een eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer en bosui in stukjes. Halveer de tomaatjes.
  2. Hussel alles door elkaar. Voeg een eetlepel saladekruiden, de azijn en olie toe. Roer goed door elkaar.
  3. Klaar is je snelle salade!

 

Pastasalade met kip

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 200 gram fusilli, ik gebruikte 3 kleuren fusilli
  • 1 stuk gerookte kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • Een halve paprika
  • 15 tomaatjes
  • 1 eetlepel groene pesto
  • Twee handjes rucola

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat en laat de pasta afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet, ui, mozzarella en paprika aan stukjes. Halveer de tomaatjes.
  3. Roer de afgekoelde pasta met de kipfilet, mozzarella en groentes door elkaar.
  4. Voeg de pesto toe en als laatste, voor het opdienen, de rucola toe.

Eet smakelijk.

Pastasalade met chorizo

Mijn lievelings pastasalade.

Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 240 gram pasta (ik nam 3 kleuren fussili)

– een bakje snoep/cherry tomaatjes

– chorizo, in blokjes gesneden

– een zakje rucola

– een rode ui

– 1 of 2 paprika’s gesneden in blokjes (ik gebruik vaak meerdere kleuren)

– een bol mozzarella of fetakaas

– een theelepel extra virgine olijfolie

Eventueel Verstegen pasta salade kruiden

Bereidingswijze:

1. Kook de fussili volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het af. Laat even afkoelen.

2. Bak de blokjes chorizo in een droge koekenpan. Laat even afkoelen, giet het vet wat uit de chorizo kwam niet weg, dit geeft extra smaak.

3. Snijd de ui, paprika, mozzarella en tomaatjes in stukjes.

4. Meng de pasta, chorizo, groenten en mozzarella door elkaar. Voeg hier een theelepel olijfolie bij.

5. Voeg als laatst de rucola toe en eventueel naar smaak pasta salade kruiden.

Dit gerecht kun je lauw-warm en koud eten.

Eet smakelijk!