Pastasalade met chorizo

Mijn lievelings pastasalade.

Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 240 gram pasta (ik nam 3 kleuren fussili)

– een bakje snoep/cherry tomaatjes

– chorizo, in blokjes gesneden

– een zakje rucola

– een rode ui

– 1 of 2 paprika’s gesneden in blokjes (ik gebruik vaak meerdere kleuren)

– een bol mozzarella of fetakaas

– een theelepel extra virgine olijfolie

Eventueel Verstegen pasta salade kruiden

Bereidingswijze:

1. Kook de fussili volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het af. Laat even afkoelen.

2. Bak de blokjes chorizo in een droge koekenpan. Laat even afkoelen, giet het vet wat uit de chorizo kwam niet weg, dit geeft extra smaak.

3. Snijd de ui, paprika, mozzarella en tomaatjes in stukjes.

4. Meng de pasta, chorizo, groenten en mozzarella door elkaar. Voeg hier een theelepel olijfolie bij.

5. Voeg als laatst de rucola toe en eventueel naar smaak pasta salade kruiden.

Dit gerecht kun je lauw-warm en koud eten.

Eet smakelijk!