Bereidingstijd: 30-35 minuten
Benodigdheden:
- 250 gram risottorijst arborio
- 1 grote ui of 2 kleine
- 2 teentjes knoflook
- 2 kippenbouillonblokjes
- 250 gram champignons/paddestoelen
- 1 groot stuk kipfilet (ongeveer 200 gram)
- 1 eetlepel kipkruiden
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel olie
- 100 ml droge witte wijn
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 liter water
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Snijd de kipfilet in reepjes.
- Kruid de kip met de kipkruiden en roer om.
- Maak een bouillon van de 2 bouillonblokjes met ruim een liter water. Laat dit zachtjes doorkoken, ook tijdens het toevoegen van de bouillon aan de risotto.
- Verhit in een hapjespan de roomboter met olie. Als dit gesmolten is voeg je de ui toe en bak dit tot het glazig is. (ongeveer 2 minuten)
- Voeg de knoflook toe en roer even om. Voeg nu de rijst toe. Roer goed om. Laat een minuut mee bakken.
- Voeg dan de wijn toe en laat dit 2 minuten koken op matig vuur onder goed doorroeren.
- Voeg nu de eerste soeplepel bouillon toe. De bouillon moet kokendheet zijn zodat de risotto niet afkoelt. Zorg dat alle rijst onder staat, anders nog iets bouillon toevoegen.
- Blijf goed doorroeren. Als de bouillon verdampt is kun je de volgende lepel bouillon toevoegen, ga hiermee door tot de risotto nét niet gaar is. (dit duurt 20-30 minuten) Ik had niet alle bouillon nodig, ik gebruikte ongeveer 800 ml. Proef zelf wanneer de risotto bijna gaar is, smeuïg van buiten.
- Ondertussen bak je in een andere koekenpan met een klein beetje olie de kip met champignons gaar.
- Voeg de kip met champignons toe aan de risotto. Roer door.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat dit even smelten.
Tip: Blijf bij de pan en blijf goed doorroeren, dit is het geheim van goede risotto.
Serveer de risotto eventueel met nog wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!