Mosterdsoep met spekjes

Deze mosterdsoep heeft de duidelijke smaak van mosterd, maar is toch lekker romig. Heerlijk voor de lunch of bij het diner.

Eventueel kun je de spekjes weglaten en gebruik je groentebouillon voor een vegetarische variant.

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 100 ml kookroom
  • 750 ml kippenbouillon van 1 bouillon blokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram bloem
  • 30 gram roomboter
  • 200 gram spekjes

 

Bereidingswijze:

  1. Gebruik een ruime pan. Verhit hier de roomboter in en laat de knoflook even meebakken. Voeg de bloem toe en laat dit garen voor een minuut.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en roer door. Voeg de mosterd en kookroom toe.
  3. Laat even doorkoken.
  4. Bak de spekjes ondertussen in een koekenpan knapperig en bruin.
  5. Voeg als laatste de spekjes toe aan de soep en serveer met een lekker broodje.