Ovenschotel met gehakt, groente en een bladerdeegdakje
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor 3-4 personen:
- 600 gram aardappelschijfjes
- 400 gram wokgroente naar keuze
- Een ui
- 300 gram gehakt
- 100 gram geraspte kaas
- Een theelepel kerriepoeder
- Een theelepel paprikapoeder
- Een teentje knoflook, uitgeperst of fijngesneden
- Peper en zout of aromat
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- Een geklutst ei
Bereidingswijze:
- Snipper de ui.
- Bak het gehakt rul en voeg de ui toe. Voeg alle kruiden en knoflook toe en roer door.
- Voeg de groente toe en bak voor een minuut mee.
- Begin de ovenschotel te vullen: Eerst een laag gehakt/groente, de helft van de geraspte kaas en een laagje aardappelschijfjes. Dan weer een laagje gehakt/groente, de andere helft geraspte kaas en de aardappelschijfjes.
- Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar. Leg dit op de ovenschotel en snijd er een paar lijnen in zodat er vocht kan ontsnappen.
- Smeer wat geklutst ei op het bladerdeeg voor een mooi glanslaagje.
- Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin en gaar.
Smakelijk!