Toen ik nog een klein meisje was, maakte ik dit altijd al met mijn moeder en zusje. Zo leuk en lekker! Je kan dit dus ook heel goed met je eigen kinderen maken. Het rollen vinden ze vast leuk en stiekem een knakworstje tussendoor opeten vast ook. 😉
Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor 24 stuks
- Een blikje cocktail knakworstjes (meestal zitten er hier tussen de 24-30 stuks in.)
- 4 plakjes bladerdeeg
- Grove mosterd
- Een ei
- Een eetlepel melk
- Eventueel: maanzaad en/of sesamzaad
Bereidingswijze:
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Giet het blikje cocktail knakworstjes af in een vergiet. Zet even opzij.
- Pak een plakje bladerdeeg en snijd deze in 6 gelijke reepjes. (zie foto 1)
- Smeer over het hele plakje een theelepel grove mosterd over uit.( zie foto 2)
- Rol een knakworstje in een reepje bladerdeeg. (zie foto 3) en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
   Â
7. Doe dit bij alle reepjes en knakworstjes.
8. Als alle knakworstjes ingerold zijn: Kluts het ei met de eetlepel melk. Bestrijk de worstjes hiermee. Strooi eventueel nu de maanzaad of sesam erover.
9. Zet in de oven en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!