Sperziebonen, gehakt saté schotel

De pakjes kennen we allemaal wel, denk ik. Maar deze zelfgemaakte variant smaakt ten minste écht naar saté! De man des huizes, die niet zo van sperziebonen houdt, vind dit gerecht met boontjes lekker!

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 300 gram gehakt
  • Satésaus kant en klaar of zelf aan te maken
  • Een eetlepel ketjap
  • Een teentje knoflook, uitgeperst

 

Bereidingswijze:

  1. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in 2 of 3 stukjes. Kook deze 5 – 7 minuten voor.
  2. Snipper de ui.
  3. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee. Voeg de ketjap en knoflook toe.
  4. Indien je zelf aan te maken satésaus gebruikt: Neem 4 eetlepels saté pasta, doe deze bij de koekenpan in. Voeg hier 100 ml water aan toe. Indien dit te dik blijft voeg dan nog iets water toe. Bij kant en klare satésaus: Voeg 5 eetlepels satésaus aan het gehakt toe.
  5. Roer goed door. Voeg als laatste de sperziebonen toe en roer nog even om.
  6. Serveer met rijst en eventueel een salade.