Deze makkelijke nasi is snel gemaakt, maar heeft veel smaak. Hij komt in de buurt van nasi van de chinees.
Ik vindt het bij oosterse gerechten vaak leuk om flink uit te pakken in de bijgerechten. Zoals je op de bovenste foto kan zien heb ik er sajoer boontjes, loempiaatjes met chilisaus, saté in satesaus, kroepoek en zoetzure komkommer bij geserveerd, zo maak je de simpele nasi toch uitgebreid.
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen:
- 300 gram (3 koffiekopjes ongekookte rijst) afgekoelde gekookte rijst, liefst van een dag eerder.
- 1 prei, gewassen en in ringetjes gesneden
- 250 gram hamblokjes of hamreepjes
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel ketjap
- 1 eetlepel arachideolie olie
Bereidingswijze:
- Verhit op hoog vuur in een koekenpan of wok de arachideolie. Voeg hier de ketjap en knoflook aan toe.
- Als dit warm is kun je de fijngesnipperde ui toevoegen. Bak dit tot het glazig is.
- Voeg de ham en afgekoelde gekookte rijst toe. Roer dit goed om.
- Voeg als laatste de prei toe en bak dit kort mee zodat het knapperig blijft.
Serveer met bijvoorbeeld; kroepoek, satésaus, saté, een gebakken ei/omelet of atjar en/of zuur.