Klassieke tomatensoep, basisrecept

Je kan aan dit basisrecept van alles toevoegen, net wat jij lekker vindt.  Heerlijk voor de lunch of diner met een stokbroodje.

Bereidingstijd: 30min

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 6 grote tomaten
  • Een handjevol cherry- of snoeptomaatjes
  • Een ui
  • Een rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olie
  • 200 ml water
  • 2 blaadjes basilicum fijngesneden
  • Een groente bouillon blokje
  • 2 eetlepels kookroom
  • Peper
  • Eventueel: vermicelli, groente en/of balletjes

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaten, cherry- of snoeptomaatjes en de paprika in kleine stukken. Dit hoeft niet netjes want de soep wordt nog gepureerd.
  2. Verhit in een pan de olie. Als dit warm is kun je de ui en knoflook toevoegen. Laat even aanbakken tot de ui glazig is. Voeg de tomaten en paprika toe en bak dit even mee.
  3. Voeg het water en het bouillon blokje toe. Laat dit een kwartier tot een half uur zachtjes doorkoken.
  4. Giet de soep in een kan of kom om de soep te pureren met een staafmixer. Ik hou van een gladde soep, dus pureer alles fijn en giet het door een vergiet. Als je van wat stukjes houdt kun je de soep wat grover laten.
  5. Giet de soep terug in de pan en kook nog even door. Voeg nu eventueel balletjes, groente of vermicelli toe.
  6. Voeg de basilicum en eventueel peper toe.
  7. Schep de soep in een kom of bord en garneer met de kookroom.

Eetsmakelijk!