Gebakken aardappeltjes in schil

Gebakken aardappeltjes.. Wie eet ze niet? Ik vindt het leuk om hiermee te varieren, de ene keer uit de pan en de andere keer uit de oven.

Vandaag maakte ik met de kruiden patatas bravas van Oil & vinegar heerlijke knapperige aardappeltjes.

Bereidingstijd: 40min 

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 500 gram aardappelen, ik gebruikte kruimige.
  • twee eetlepels patatas bravas kruiden van Oil & Vinegar
  • 1 eetlepel olie
  • eventueel iets zout
  • Serveren met mayonaise of andere saus.

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardappels in blokjes en haal kleine worteltjes en drukplekjes weg. Was ze een aantal keer goed.
  2. Kook de aardappels ongeveer 7 – 8 minuten voor. Giet af en laat even uit stomen.
  3. Laat de patatas bravas kruiden 5 minuten wellen met 2 eetlepels warm water.
  4. Voeg de eetlepel olie en de gewelde kruiden bij de aardappels en schep voorzichtig om. Voeg zo nodig nog zout toe.
  5. Strooi de aardappels over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat de aardappeltjes elkaar niet raken, voor zover dit mogelijk is.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappels 20-30 minuten gaar. Schep tussendoor een of twee keer om.
  7. Serveer met mayonaise of andere saus en geniet!