Arretjescake met oreo

Ik ben door Oreo uitgedaagd om creatieve recepten te bedenken met oreo. Hierbij maak je een lekkere snack en een crazy mega cake te maken met oreo. Voor de lekkere snack maakte ik een arretjescake, maar dan met oreo koekjes! Mega machtig en ongezond maar zó lekker!

Ik maakte van dit recept de helft in een tupperware bakje, maar met dit recept past het in een cakeblik.

Bereidingstijd: 15 minuten en minimaal 3 uur opstijven

Benodigdheden voor een cakeblik:

  • 1,5 rol oreokoekjes (ongeveer 230 gram)
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 40 gram cacaopoeder

 

Bereidingswijze:

  1. Bekleed het cakeblik met een vel bakpapier.
  2. Smelt de boter en chocolade in een pannetje, zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Eventueel au bain-marie of op heel zacht vuur.
  3. Snijd de oreokoekjes in grove stukken.
  4. Meng in een kom de basterdsuiker met de cacaopoeder. Voeg hier de oreokoekjes bij.
  5. Als het boter/chocolademengsel gesmolten is kun je dit ook bij het suikermengsel voegen. Roer dit goed door met een spatel.
  6. Schep het mengsel in het cakeblik en druk het goed aan.
  7. Zet het cakeblik nu in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Vanille cupcakes met Zwitserse meringue botercreme

Heerlijke vanille cupcakes met een Zwitserse meringue botercreme. De botercreme wordt gemaakt volgens de 1:2:3 verhouding. Bijvoorbeeld: 100 gram suiker, 200 gram eiwit en 300 gram boter. Zo kun je het altijd aanpassen op de hoeveelheid die je nodig hebt.

Hieronder zie je het recept voor 12 cupcakes.

Vanille cupcakes

Benodigdheden voor 12 stuks:

  • 125 gram roomboter of margarine
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • Muffinvormpjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel muffinvormpjes over een muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Voeg de 2e pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen.
  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
  4. Verwarm de melk tot het lauwwarm is en spatel dit ook door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (dit gaat het makkelijkst met een ijslepel)
  6. Bak de muffins in het midden van de oven voor 15-20 minuten gaar.
  7. Laat dit volledig afkoelen op een rooster.

 

Zwitserse meringue botercrème

Benodigdheden voor 12 cupcakes.

  • 50 gram suiker
  • 100 gram eiwit
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur.

 

Bereidingswijze:

  1. Doe de suiker en eiwitten in een metalen kom en verwarm dit au bain-marie. Roer goed door tot de suiker opgelost is.
  2. Zodra de suiker opgelost is haal je de kom van de pan met water en klop je het voor ongeveer 10 minuten met een mixer. De eiwitten moeten stijf worden, zodat je de kom op de kop kan houden. Nu koelen de eiwitten rustig af.
  3. Voeg klontje voor klontje de boter erbij. Als je dit te snel doet, gaat het schiften. Klop ongeveer 10 minuten tot alles goed gemixt is.
  4. Voeg nu eventueel kleurstof toe. Mix het dan nog een minuut door.
  5. Als je roosjes wilt spuiten heb je het spuitmondje Wilton 1M nodig. Je begint in het midden en maakt rustig een rondje, zodat er een roosje ontstaat.

Hartige cakejes

Lekker als tussendoortje, hapje bij een feestje of bij een high tea.

Makkelijk te maken en snel klaar.

Het leuke van deze hartige cakejes is dat je van alles kan combineren in dit cakeje. Je kan er bijvoorbeeld nog paprika en/of ui aan toevoegen, of bijvoorbeeld mais. Ook kun je een andere kaassoort gebruiken wat ook weer een andere smaak geeft.

Bereidingstijd: 10 minuten en 15-20 minuten baktijd. 

Benodigdheden voor 12 stuks:

  • 100 gram chorizo
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloem olie
  • 250ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Muffinvorm

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een droge koekenpan aan voor 5 minuten, tussendoor omscheppen. Zet even opzij.
  3. Voeg het ei, de zonnebloemolie en melk in een kom en roer dit met een garde door.
  4. Voeg in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout toe. Roer dit ook even door met een garde of lepel.
  5. Voeg beide kommen samen en mix dit met een garde tot een beslag.
  6. Spatel de chorizo en kaas door het beslag. Bewaar nog iets kaas.
  7. Vet de muffinvorm in met boter of bakspray en bestuif het met een beetje bloem. Zo krijg je de muffins er makkelijk uit na het bakken.
  8. Vul de vormpjes 2/3 met het beslag en strooi er nog iets kaas overheen. (de vormpjes vul je het makkelijkst met een ijsschep)
  9. Bak de hartige cakejes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. (afhankelijk van je oven kan dit verschillen. Kijk met een satéprikker of de cakejes gaar zijn)

Je kan de cakejes een dag bewaren, als je ze later nodig hebt kun je ze nog even opwarmen in de oven voor een paar minuten.