Met deze foto stond ik maart dit jaar in het Leuke Recepten magazine van Sandra. Dit recept heb ik bedacht en gemaakt, Sandra maakte deze nog een keer en zette hem mooi op de foto.
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor 4 stuks:
- 350 ml volle yoghurt of roeryoghurt
- 2 eetlepels olie
- 500 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
- Snufje zout
- Handjevol veldsla
- ½ komkommer
- 175 gram ontbijtspek
- 300 gram kipfilet
- 1 theelepel cajunkruiden
- Knoflooksaus
Bereidingswijze:
- Voeg de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel in een kom met de zout en 2 eetlepels olie. Kneed dit door en maak een bal van het deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken.
- Rol de stukken uit tot ongeveer 0,5cm dikte.
- Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie.
- Bak het deeg in de pan voor 2 á 3 minuten per kant
- Buig de broodjes vlak na het bakken tot een soort wrap zodat je ze makkelijk kunt vullen.
- Bestrooi de kip met cajunkruiden en bak dit gaar.
- Bak het ontbijtspek bruin en knapperig in een koekenpan.
- Vul de naanbroodjes met de kip, spek, veldsla en komkommer. Giet hier wat knoflooksaus overheen.
Eet smakelijk!
Supersnelle Nutella vlechten
Een heerlijk maandagmorgen recept voor snelle Nutella vlecht broodjes. Geen gedoe met deeg dat moet rijzen of lange wachttijd maar binnen een half uur zijn ze klaar!
Voor dit recept gebruiken we namelijk; bladerdeeg. In combinatie met de Nutella smaakt dit hemels én ziet het er leuk uit.
Bereidingstijd: 15min en 15 minuten bakken
Benodigdheden:
- Nutella
- 2 rollen vers bladerdeeg
- Een ei
- Een eetlepel melk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol beide plakken bladerdeeg uit.
- Bestrijk een plak met de nutella.
- Leg de andere plak eroverheen en druk de randjes voorzichtig aan.
- Snijd repen van ongeveer 1cm breed.
- Pak 3 repen en maak deze aan de bovenkant vast.
- Vlecht dit tot aan de onderkant en maak de onderkant vast.
- Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk de vlechten met een geklutst ei (met een eetlepel melk) en bak voor 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer eventueel met wat poedersuiker.
Breekbrood met knoflook en kruiden
Dit breekbrood heeft zó veel smaak dat je het zo uit het vuistje kunt eten. Je kan het ook met een tapenade of kruidenboter serveren.
Bereidingstijd: 30min en 2 uur rijstijd
Benodigdheden:
- 300 gram bloem (ik gebruik tarwebloem)
- 200 ml lauw water
- 4 gram gedroogde gist
- 7 gram zout
- 50 gram roomboter
- Kruidenboter kruiden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Doe de bloem samen met het gist en zout in een grote kom en maak een kuil in het midden. Let hierbij op dat de zout het gist niet raakt, hierdoor verminderd de werking van de gist.
- Schenk het lauwe water erbij en kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. (met de hand kneden)
- Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een ingevette kom, keer de bal een paar keer rond zodat de hele bal onder de olie bedekt is.
- Laat dit rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is, ongeveer een uur.
- Na de eerste rijs kneed je het brood heel even lichtjes door. Vorm van het deeg 7 of 8 gelijke bolletjes. Doe dit door de zijkanten van de bal naar binnen te vouwen en leg dit met de bolle kant op je aanrecht. Vorm je hand in de vorm van een kommetje en maak draaiende bewegingen zodat de onderkant van het bolletje zal sluiten. Herhaal dit met alle bolletjes.
- Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg hierbij de kruidenboter kruiden en de knoflook en roer door. Smeer de bovenkant van de broodjes in met het boter/kruiden mengsel en leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier, in een leuke vorm. De bolletjes kunnen ongeveer 1 á 2 centimeter uit elkaar liggen, want het deeg rijst nog.
- Dek af met een droge theedoek of plastic folie en laat dit nog een uur tot 1,5 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven. De broodjes moeten ongeveer 30 minuten bakken, tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.
- Haal het brood uit de oven en bestrijk het met wat van het boter/kruiden mengsel en strooi er wat peterselie overheen.
Smakelijk eten!