Tacobowl
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor 2 – 3 personen
- 200 gram gehakt
- 100 gram rijst
- 2 paprika’s
- 100 gram cherry- of snoeptomaatjes
- 1 blikje mais (150 gram)
- Een zakje burrito kruidenmix
- Zout en peper
- Een zak nacho chips
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika’s in reepjes, de cherrytomaatjes door de helft en zet beide opzij.
- Bak in een koekenpan de gehakt met 1 eetlepel olie rul, voeg hier het zakje burrito kruidenmix aan toe volgens bereidingswijze van het zakje.
- Kook de rijst volgens verpakking.
- Bak de paprika’s even aan in een koekenpan met een eetlepel olie.
- Pak een mooie kom en doe hier 2 eetlepels gehakt, 2 eetlepels rijst, een eetlepel tomaatjes, 2 eetlepels paprika’s, 1 eetlepel mais en wat nacho chips op.
- Maak af met een tacosaus (recept hieronder)
Eet smakelijk!
Tacosaus
Bereid; 500ml
- 400 gram passata
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper
- Snijd de ui en paprika in grove stukken. Snijd het teentje knoflook in plakjes.
- Verwarm in een steelpan de eetlepel olie. Voeg hier de ui en het teentje knoflook aan toe en fruit dit aan.
- Voeg de paprika aan toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de passata, kruiden en suiker toe. Laat dit 15 minuten doorkoken, terwijl je het af en toe doorroert.
- Doe de saus in een maatbeker of kom en pureer de saus met een staafmixer. Je kan het nog iets grof laten.
- Doe de saus terug in de pan en verwarm nog even.
Je kan deze saus in de vriezer bewaren, of in een potje wecken.