Tacobowl met tacosaus

Tacobowl

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 2 – 3 personen

  • 200 gram gehakt
  • 100 gram rijst
  • 2 paprika’s
  • 100 gram cherry- of snoeptomaatjes
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • Een zakje burrito kruidenmix
  • Zout en peper
  • Een zak nacho chips
  • 2 eetlepels olie

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika’s in reepjes, de cherrytomaatjes door de helft en zet beide opzij.
  2. Bak in een koekenpan de gehakt met 1 eetlepel olie rul, voeg hier het zakje burrito kruidenmix aan toe volgens bereidingswijze van het zakje.
  3. Kook de rijst volgens verpakking.
  4. Bak de paprika’s even aan in een koekenpan met een eetlepel olie.
  5. Pak een mooie kom en doe hier 2 eetlepels gehakt, 2 eetlepels rijst, een eetlepel tomaatjes, 2 eetlepels paprika’s, 1 eetlepel mais en wat nacho chips op.
  6. Maak af met een tacosaus (recept hieronder)

Eet smakelijk!

 

Tacosaus 

Bereid; 500ml

  • 400 gram passata
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper

 

  1. Snijd de ui en paprika in grove stukken. Snijd het teentje knoflook in plakjes.
  2. Verwarm in een steelpan de eetlepel olie. Voeg hier de ui en het teentje knoflook aan toe en fruit dit aan.
  3. Voeg de paprika aan toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de passata, kruiden en suiker toe. Laat dit 15 minuten doorkoken, terwijl je het af en toe doorroert.
  4. Doe de saus in een maatbeker of kom en pureer de saus met een staafmixer. Je kan het nog iets grof laten.
  5. Doe de saus terug in de pan en verwarm nog even.

Je kan deze saus in de vriezer bewaren, of in een potje wecken.