Een heerlijk basis recept waar je veel mee kan variëren, net wat jij lekker vindt. Voeg er extra groenten of kruiden aan toe of wissel met de bijgerechten.
Bereidingstijd: 25min.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 4 á 5 nestjes mie
- Een prei, gewassen in ringen gesneden
- Een kleine ui, gesnipperd
- 250 gram hamblokjes
- Een blokje kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- Eetlepel ketjap manis
- Arachideolie
Bereidingswijze:
- Kook de mie in ruim water met een kippenbouillon blokje, het liefst een dag voordat je de bami wil eten, of in de ochtend, zodat de mie goed kan afkoelen.
- Zet een grote koekenpan of wok op met een flinke scheut arachideolie en voeg hier de gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook, uitgeperst aan toe. Voeg hier ook de eetlepel ketjap manis aan toe. Laat dit goed warm worden.
- Voeg de hamblokjes en mie toe en roerbak dit. Voeg als laatste de prei toe en roerbak het even, maar niet te lang zodat de prei knapperig blijft.
Je kan de bami met verschillende bijgerechten serveren: atjar, omelet of ei, kroepoek, saté en/of satésaus.
Eetsmakelijk!