Zelfgemaakte naanbroodjes met kip

Met deze foto stond ik maart dit jaar in het Leuke Recepten magazine van Sandra. Dit recept heb ik bedacht en gemaakt, Sandra maakte deze nog een keer en zette hem mooi op de foto.

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 4 stuks:

  • 350 ml volle yoghurt of roeryoghurt
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • Snufje zout
  • Handjevol veldsla
  • ½ komkommer
  • 175 gram ontbijtspek
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • Knoflooksaus

 

Bereidingswijze:

  1. Voeg de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel in een kom met de zout en 2 eetlepels olie. Kneed dit door en maak een bal van het deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken.
  2. Rol de stukken uit tot ongeveer 0,5cm dikte.
  3. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie.
  4. Bak het deeg in de pan voor 2 á 3 minuten per kant
  5. Buig de broodjes vlak na het bakken tot een soort wrap zodat je ze makkelijk kunt vullen.
  6. Bestrooi de kip met cajunkruiden en bak dit gaar.
  7. Bak het ontbijtspek bruin en knapperig in een koekenpan.
  8. Vul de naanbroodjes met de kip, spek, veldsla en komkommer. Giet hier wat knoflooksaus overheen.

Eet smakelijk!