Truffels, cakepops of bonbons. Hoe je het ook noemen wil, lekker zijn ze zeker.
Hieronder kun je het recept vinden.
De bruine truffels hebben de binnenkant van monchou, de witte truffels zijn met boter crème gemaakt.
Bereidingstijd: 60min
Benodigdheden voor ongeveer 20 truffels:
- 250 gram verkruimelde cake, ik gebruikte een stuk cake wat al een dag oud is, je kan ook nieuwe halen/bakken.
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram witte chocolade
- 100 gram monchou
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel melk
- 100 gram boter crème
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Verdeel de verkruimelde cake over 2 bakjes, ieder ongeveer 125 gram cake.
- We beginnen met de monchou truffels: Doe hiervoor de monchou ,de melk en de eetlepel suiker in een kom en mix dit even door tot een gladde crème. Voeg hierbij een bakje verkruimelde cake en roer dit door. Zet even in de koelkast.
- Voeg de boter crème toe aan het andere bakje kruimels en roer dit door. Zet dit ook even in de koelkast.
- Pak de monchou-kruimel mix en maak met behulp van een lepel/kleine ijsschep mooie bolletjes, allemaal even groot. Leg dit op een bord/plank met bakpapier en leg dit even in de koelkast.
- Doe hetzelfde met de boter crème, kruimel mix en leg dit even in de koelkast.
- Na ongeveer een half uur kun je beginnen met het smelten van de pure chocolade, au bain-marie. Doe hiervoor 2/3 van de chocolade in een metalen kom, welke je in een pan met heet water zet. Als dit gesmolten is mag de metalen kom van het vuur af en spatel je de overige chocolade erdoor heen. Als dit gesmolten is kun je de monchou truffels, een voor een, erin dopen en op een schoon vel bakpapier leggen. (zorg dat je een plank/bord eronder hebt wat in de koelkast past.) Ik deed dit met een vork, het is even een gepriegel maar wel leuk om te doen. Laat de chocolade hard worden.
- Doe hetzelfde met de witte chocolade en doop hierin de andere helft boter crème truffels. Laat ook deze hard worden.
- Versier alle truffels met wat overgebleven chocolade door leuke streepjes of vormpjes erover te gieten.
- Zet alle truffels nog een half uur in de koelkast om wat harder te worden, daarna kun je ervan smullen.
Smakelijk!