Benodigdheden voor 4 personen:
- 800 gram riblappen
- 3 of 4 wortelen of penen
- 2 uien
- Eetlepel margarine of bakboter
- 2 blaadjes laurier
- Blokje runderbouillon
- Eetlepel ketchup
- Eetlepel ketjap
- Eetlepel mosterd
- ½ fles bockbier
- Azijn
- Eventueel suiker
Bereidingswijze:
- Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de ui in stukjes. Snijd de wortelen in plakjes.
- Verwarm in een pan met dikke bodem de margarine of bakboter. Voeg het vlees toe zodra de boter gestopt is met bubbelen.
- Bak het vlees rondom goed aan. Zo schroeit het vlees dicht.
- Voeg de uien toe en bak dit ook even mee.
- Los het bouillonblokje op in 250ml gekookt water.
- Voeg de bouillon, ketchup, ketjap, mosterd, bockbier en laurierblaadjes toe. Zorg dat het vlees net onder staat. Als dit niet zo is voeg dan nog wat bockbier toe.
- Roer alles goed door en zet op laag vuur.
- Voeg de wortelen toe. Laat dit minimaal 4 uur stoven onder af en toe doorroeren.
- Proef het vlees en voeg azijn en suiker toe naar smaak. Laat nog even stoven.
- Het lekkerst is om het stoofpotje de volgende dag te eten, zo hebben de smaken goed in elkaar kunnen werken. Verwarm het vlees dan nog een halfuurtje onder zacht stoven.
- Serveer met bijvoorbeeld patat en stoofpeertjes.