Een gerecht dat iedereen wel kent. Ik maak mijn zuurkool altijd met spekjes en ananas, zodat het zure van de zuurkool er nét een beetje af is. Heerlijk in de winter!
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 kg. Kruimige aardappelen
- 500 gram naturel zuurkool
- 250 gram spekjes
- Klein blikje ananasstukjes op sap (227 gr.)
- 20 gram roomboter
- Twee eetlepels melk
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar in 20 minuten (indien gewenst met zout koken). Zet ook direct de zuurkool met 50 ml. Water aan. Laat deze ook 20 minuten koken.
- Bak ondertussen de spekjes knapperig en bruin.
- Als de aardappelen gaar zijn: giet af en zet nog even terug op het vuur. Voeg de melk en roomboter toe zodat dit kan verwarmen. Zet daarna het vuur uit en stamp dit tot een grove puree.
- Giet de zuurkool af en voeg bij de aardappel puree. Roer dit door.
- Voeg de spekjes inclusief het vet en de ananasstukjes toe. Roer goed door en zet nog even op zacht vuur.
- Serveer de zuurkool met een rookworst.