Rösti koekjes

De röstirondjes kennen we allemaal wel, maar deze zelfgemaakte variant is misschien nog wel lekkerder! Gemaakt met ui en kaas waardoor ze boordevol smaak zijn.

Het kost wat tijd maar dat is het waard.

Benodigdheden voor 12 koekjes:

  • 6 kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • Eetlepel bloem
  • 75 gram geraspte kaas
  • Snuf zout en peper
  • Theelepel olie

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en rasp de aardappelen. (niet wassen!)
  2. Pel de ui en rasp deze bij de aardappelen.
  3. Voeg de geraspte kaas en eetlepel bloem toe. Roer goed door.
  4. Voeg een snufje zout en wat peper toe.
  5. Verhit een theelepel olie in een koekenpan. Vorm van het aardappelmengsel een bolletje en druk deze plat in je hand. Leg voorzichtig in de pan welke je op middelhoog vuur hebt staan. (let hierbij goed op, als het te hard gaat zet je hem zachter)
  6. In mijn pan passen 3 koekjes tegelijk, kijk zelf hoeveel koekjes er in jouw pan passen.
  7. Bak ze goudbruin en keer om. Let op dat je tussendoor niet gaat keren, dan vallen de koekjes uit elkaar. Dit duurt ongeveer 45 seconden – 1 minuut per koekje.
  8. Doe hetzelfde met de rest van je aardappelmengsel.
  9. Houd de koekjes warm op een plaat in de oven.

Voeg zelf naar wens eventueel kruiden of bijvoorbeeld spekjes toe.

Eet smakelijk!