Deze pizzarolletjes zijn altijd een hit op feestjes. Ik serveer graag meerdere soorten, ik gebruikte hier bijvoorbeeld salami en ham. Ze zijn makkelijk van te voren te maken, dan hoef je ze alleen nog even op te warmen. Ook koud zijn ze prima te versmaden.
Benodigdheden voor 36 rolletjes
- 12 plakjes bladerdeeg of 2 plakken vers bladerdeeg
- Een blikje pelati tomaten
- Een snuf zout
- Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
- Beleg naar keuze: Ik gebruikte 6 plakjes salami en 6 plakjes ham
Bereidingswijze:
- Maal de tomaten fijn in een blender of met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en Italiaanse kruiden toe.
- Indien je losse plakjes bladerdeeg gebruikt: zorg dat ze ontdooid zijn en 6 plakjes uit tot een groot rechthoekige plak. Doe dit ook met de andere 6 plakjes. (zodat je 2 grote plakken hebt)
- Smeer de tomatensaus uit op het bladerdeeg. Ook de randjes met tomatensaus uitsmeren.
- Strooi de kaas erover.
- Verdeel het beleg erover. Ik gebruikte voor de ene plak salami en voor de andere ham.
- Rol de plak over de lange zijde strak op.
- Leg voor 30 minuten in de vriezer, zodat het stevig kan worden.
- Haal de rol uit de vriezer en snijd plakjes van ongeveer een centimeter. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze een klein stukje uit elkaar i.v.m. uitzetten van het bladerdeeg.
- Bak de pizza rolletjes in 20 minuten bruin en gaar op 200 graden.
- Serveer warm.