Spaghetti pollo parmigiana

Deze super lekkere pasta heeft ontzettend veel smaak en is eens wat anders dan de gewone spaghetti bolognese. Desondanks makkelijk te maken.

Bereidingstijd: 35/40 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 320 gram spaghetti

– 4 kleine kipfilets

– 25 gram bloem

– 2 eieren, losgeklopt

– 50 gram paneermeel

– 50 gram parmezaanse kaas

– een teentje knoflook

– 400 gram spinazie

– 250 gram champignons, in kwartjes gesneden

– een pakje passata (500 gram)

– peper en zout

 

Bereidingswijze:

  1. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer. Snijd ze in gelijke stukken.
  2. Pak 3 bakjes voor het paneren van de kip, eentje met de bloem, eentje met de losgeklopte eieren en een met een mengsel van paneermeel en parmezaansekaas. Haal ieder stukje kipfilet door de bloem, dan door het ei en door het paneermeel mengsel. Leg ze even op een bord opzij.
  1. Zet een pan water op om de spaghetti te koken volgens verpakking.
  2. Bak in een koekenpan de kipfilets bruin en gaar in wat olie.
  3. Bak ondertussen in een andere koekenpan de champignons even aan, waarna je de spinazie kan toevoegen.
  4. Roer na het afgieten van de spaghetti de passata, champignons en spinazie erdoor heen. Schep hiervan wat op een bord en leg daar een paar stukjes kipfilet op.

Zo nodig wat zout en peper of parmezaanse kaas toevoegen.

Eet smakelijk.