American pancakes, lekker als zondagsontbijt. Het is iets meer werk dan een boterham, maar zo veel lekkerder. Maak een feestje van je ontbijt!
Bereidingstijd: 25min
Benodigdheden voor ongeveer 8 pancakes met bacon:
- 200 gram bloem, gezeefd
- Een zakje (16gram) bakpoeder, gezeefd
- 40 gram kristalsuiker
- Een zakje vanillesuiker (8gram(
- 1 ei
- 280 ml melk
- 60 gram gesmolten roomboter
- Snufje zout
- 2 of 3 plakjes bacon/spek
Bereidingswijze:
- Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder in een kom, samen met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer dit even door.
- Voeg in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter toe. Mix dit met een garde door.
- Voeg de helft van het ei/melk mengsel aan de droge ingrediënten toe en mix dit met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan het overige deel van het ei/melk mengsel toe en roer dit tot een mooi beslag.
- Verhit een grote koekenpan. Schep met een juslepel kleine pannenkoekjes in de pan. (als je een goede pan met antiaanbaklaag gebruikt, zonder krassen, hoef je geen boter te gebruiken.)
- Als er belletjes op de bovenkant van je pannenkoekje komt, kun je hem omdraaien en verder bakken tot beide kanten goudbruin zijn.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Bak ondertussen in een andere droge koekenpan de bacon/spek knapperig.
- Serveer de pancakes met de bacon/spek en giet hier wat stroop overheen. Om het echt Amerikaans te maken kun je maple syrup gebruiken.
Smakelijk!