American pancakes met bacon

American pancakes, lekker als zondagsontbijt. Het is iets meer werk dan een boterham, maar zo veel lekkerder. Maak een feestje van je ontbijt!

Bereidingstijd: 25min

Benodigdheden voor ongeveer 8 pancakes met bacon:

  • 200 gram bloem, gezeefd
  • Een zakje (16gram) bakpoeder, gezeefd
  • 40 gram kristalsuiker
  • Een zakje vanillesuiker (8gram(
  • 1 ei
  • 280 ml melk
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • Snufje zout
  • 2 of 3 plakjes bacon/spek

 

Bereidingswijze:

  1. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder in een kom, samen met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer dit even door.
  2. Voeg in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter toe. Mix dit met een garde door.
  3. Voeg de helft van het ei/melk mengsel aan de droge ingrediënten toe en mix dit met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan het overige deel van het ei/melk mengsel toe en roer dit tot een mooi beslag.
  4. Verhit een grote koekenpan. Schep met een juslepel kleine pannenkoekjes in de pan. (als je een goede pan met antiaanbaklaag gebruikt, zonder krassen, hoef je geen boter te gebruiken.)
  5. Als er belletjes op de bovenkant van je pannenkoekje komt, kun je hem omdraaien en verder bakken tot beide kanten goudbruin zijn.
  6. Herhaal dit tot het beslag op is.
  7. Bak ondertussen in een andere droge koekenpan de bacon/spek knapperig.
  8. Serveer de pancakes met de bacon/spek en giet hier wat stroop overheen. Om het echt Amerikaans te maken kun je maple syrup gebruiken.

Smakelijk!