Kitkat witte chocolade cheesecake

Bereidingstijd: 30minuten + minimaal 6 uur opstijven

Benodigdheden:

 • KitKat
 • 50 gram roomboter
 • 300 gram roomkaas
 • 200 gram witte chocolade
 • 300 ml koude slagroom
 • 2 eetlepels suiker
 • Extra KitKats of andere versiersels om de cheesecake op te maken.

 

Bereidingswijze:

 1. Voor dit recept gebruikte ik een 18cm springvorm. Hiervan bekleed je de bodem met bakpapier en vet je de randen licht in.
 2. Snijd de KitKats in kleine stukjes en vermaal deze met een keukenmachine of met een mes. Het moet zo fijn mogelijk worden. Doe de kruimels in een kom.
 3. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit bij de KitKats in de kom, roer even door met een lepel.
 4. Stort het kruimel/boter mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de kruimels overal gelijk zijn.
 5. Zet dit in de vriezer voor 15 minuten.
 6. Voor dit recept heb ik Philadelphia roomkaas gebruikt. Dit doe je in een kom en roer je even door met een mixer of lepel. Zet even opzij.
 7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Als dit allemaal gesmolten is even 5 minuten af laten koelen. Na het afkoelen kun je het bij de roomkaas voegen.
 8. Mix het roomkaas/chocolade mengsel door met een mixer of keukenmachine tot een gladde crème. Zet even opzij.
 9. Giet in een vetvrije kom de slagroom en suiker en klop dit tot yoghurt-dikte (nog nét niet stijf.)
 10. Spatel de helft van de slagroom door het roomkaas mengsel. Als dit goed gemengd is kun je de andere helft toevoegen. Spatel tot het goed gemengd is.
 11. Haal de springvorm uit de vriezer en giet het roomkaas/slagroom mengsel erin. Strijk de bovenkant glad en zet in de koelkast voor minimaal 6 uur, maar het liefst de hele nacht.
 12. Versier de cheesecake met de overgebleven KitKats of andere versiersels.

De cheesecake is wat zacht, dit vind ikzelf erg lekker maar als je hier niet van houdt kun je na stap 10 een gelatineblaadje toevoegen. Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Als hij zacht is met 2 eetlepels water verwarmen in een pannetje. Hierbij schep je een lepel van het roomkaas/slagroom mengsel bij. Roer goed door en giet terug bij de roomkaas met slagroom. Spatel nog even goed door en giet het dan in de springvorm.