Lasagne zonder pakje

   

 

Makkelijke lasagne met bechamelsaus zonder pakjes. Net zo lekker maar veel gezonder!

Bereidingstijd: 20 minuten en 40 minuten in de oven.

Benodigdheden voor 2-3 personen:

  • Lasagnebladen
  • 300 gram gehakt
  • 1 pakje passata (400ml)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Eventueel: extra groente

 

Voor de bechamelsaus:

  • 25 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 300 ml melk
  • Peper en zout, eventueel nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortel en paprika in stukjes. Doe dit in een kom/maatbeker samen met de knoflook en de passata en maal dit fijn met een blender/foodprocessor of staafmixer.
  2. Snipper de ui. Bak het gehakt rul en voeg de ui toe. Bak dit even mee.
  3. Voeg het passata mengsel toe en de kruiden. Bak dit mee.
  4. Zet het vuur uit.
  5. Verhit in een steelpannetje de roomboter. Voeg de bloem toe en laat dit garen voor ongeveer een minuut. Voeg dan de melk toe en laat dit aan de kook komen. Voeg peper en zout naar smaak toe, eventueel nootmuskaat.
  6. Maak de lasagne, begin met een laagje gehaktmengsel, dan een aantal lasagnebladen, dan weer een laagje gehakt. Eindig met een laag lasagnebladen. Hier bovenop doe je de bechamelsaus. Strooi hier de kaas bovenop.
  7. Zet de ovenschaal in de oven voor 40 minuten op 180 graden.

Tip: Ik maak de lasagne meestal al in de ochtend, zo kunnen de lasagne bladen al zachter worden en de smaken in elkaar trekken.