Mini knakworst broodjes

Toen ik nog een klein meisje was, maakte ik dit altijd al met mijn moeder en zusje. Zo leuk en lekker! Je kan dit dus ook heel goed met je eigen kinderen maken. Het rollen vinden ze vast leuk en stiekem een knakworstje tussendoor opeten vast ook. 😉

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor 24 stuks

  • Een blikje cocktail knakworstjes (meestal zitten er hier tussen de 24-30 stuks in.)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Grove mosterd
  • Een ei
  • Een eetlepel melk
  • Eventueel: maanzaad en/of sesamzaad

 

Bereidingswijze:

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Giet het blikje cocktail knakworstjes af in een vergiet. Zet even opzij.
  4. Pak een plakje bladerdeeg en snijd deze in 6 gelijke reepjes. (zie foto 1)
  5. Smeer over het hele plakje een theelepel grove mosterd over uit.( zie foto 2)
  6. Rol een knakworstje in een reepje bladerdeeg. (zie foto 3) en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

      

7. Doe dit bij alle reepjes en knakworstjes.

8. Als alle knakworstjes ingerold zijn: Kluts het ei met de eetlepel melk. Bestrijk de worstjes hiermee. Strooi eventueel nu de maanzaad of sesam erover.

9. Zet in de oven en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Pizzarolletjes

Deze pizzarolletjes zijn altijd een hit op feestjes. Ik serveer graag meerdere soorten, ik gebruikte hier bijvoorbeeld salami en ham. Ze zijn makkelijk van te voren te maken, dan hoef je ze alleen nog even op te warmen. Ook koud zijn ze prima te versmaden.

Benodigdheden voor 36 rolletjes

  • 12 plakjes bladerdeeg of 2 plakken vers bladerdeeg
  • Een blikje pelati tomaten
  • Een snuf zout
  • Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas
  • Beleg naar keuze: Ik gebruikte 6 plakjes salami en 6 plakjes ham

 

Bereidingswijze:

  1. Maal de tomaten fijn in een blender of met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en Italiaanse kruiden toe.
  2. Indien je losse plakjes bladerdeeg gebruikt: zorg dat ze ontdooid zijn en 6 plakjes uit tot een groot rechthoekige plak. Doe dit ook met de andere 6 plakjes. (zodat je 2 grote plakken hebt)
  3. Smeer de tomatensaus uit op het bladerdeeg. Ook de randjes met tomatensaus uitsmeren.
  4. Strooi de kaas erover.
  5. Verdeel het beleg erover. Ik gebruikte voor de ene plak salami en voor de andere ham.
  6. Rol de plak over de lange zijde strak op.
  7. Leg voor 30 minuten in de vriezer, zodat het stevig kan worden.
  8. Haal de rol uit de vriezer en snijd plakjes van ongeveer een centimeter. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze een klein stukje uit elkaar i.v.m. uitzetten van het bladerdeeg.
  9. Bak de pizza rolletjes in 20 minuten bruin en gaar op 200 graden.
  10. Serveer warm.