De allerlekkerste gehaktbal die je ooit zult eten!
Bereidingstijd: 40 minuten en een uur rusten
Benodigdheden voor 4 gehaktballen:
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- Een eetlepel ketjap
- Een eetlepel Hela curry gewürz
- Een theelepel mosterd
- Een theelepel paprikapoeder
- Een theelepel peper/knoflook (pepermix)
- Een theelepel aromat/vegeta of zout (vegeta is kruiden wat je bij de Turkse winkel kunt halen, gedroogde groentes, zout en kruiden)
- Een theelepel gehaktkruiden met uitjes
- 2 teentjes knoflook
- Eventueel: Paneermeel
- Een eetlepel margarine of bakboter
Bereidingswijze:
- Meng de gehakt de ui en alle kruiden en sauzen.
- Het gehakt is goed als het niet meer plakt aan de handen. Plakt er nog gehakt aan je handen: Voeg een theelepel paneermeel toe. Doe dit tot het niet meer plakt.
- Verdeel het gehakt in 4 ballen en rol er ronde ballen van.
- Zet de gevormde gehaktballen een uur in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan met de margarine of boter en leg de gehaktballen hierin. Bak de gehaktballen rondom aan en zet dan het vuur laag.
- Laat de gehaktballen rustig garen (dit duurt ongeveer 30 minuten) onder af en toe omrollen.
Eet smakelijk!