Lekker als tussendoortje, hapje bij een feestje of bij een high tea.
Makkelijk te maken en snel klaar.
Het leuke van deze hartige cakejes is dat je van alles kan combineren in dit cakeje. Je kan er bijvoorbeeld nog paprika en/of ui aan toevoegen, of bijvoorbeeld mais. Ook kun je een andere kaassoort gebruiken wat ook weer een andere smaak geeft.
Bereidingstijd: 10 minuten en 15-20 minuten baktijd.
Benodigdheden voor 12 stuks:
- 100 gram chorizo
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 100 ml zonnebloem olie
- 250ml melk
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Muffinvorm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een droge koekenpan aan voor 5 minuten, tussendoor omscheppen. Zet even opzij.
- Voeg het ei, de zonnebloemolie en melk in een kom en roer dit met een garde door.
- Voeg in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout toe. Roer dit ook even door met een garde of lepel.
- Voeg beide kommen samen en mix dit met een garde tot een beslag.
- Spatel de chorizo en kaas door het beslag. Bewaar nog iets kaas.
- Vet de muffinvorm in met boter of bakspray en bestuif het met een beetje bloem. Zo krijg je de muffins er makkelijk uit na het bakken.
- Vul de vormpjes 2/3 met het beslag en strooi er nog iets kaas overheen. (de vormpjes vul je het makkelijkst met een ijsschep)
- Bak de hartige cakejes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. (afhankelijk van je oven kan dit verschillen. Kijk met een satéprikker of de cakejes gaar zijn)
Je kan de cakejes een dag bewaren, als je ze later nodig hebt kun je ze nog even opwarmen in de oven voor een paar minuten.